V Košiciach a Prešove majú vzniknúť stvoky pracovných miest

14.03.2013 Bratislava

Brtislava  (TASR) - Na východ Slovenska mieri veľká investícia. Zamestnať by sa malo minimálne 500 ľudí. Dôvodom je zmluva troch slovenských firiem s nemeckou automobilkou Mercedes-Benz.
"Východ Slovenska má, čo sa týka pracovnej sily, obrovský nevyužitý potenciál," povedal Peter Paška, šéf personálnej agentúry Proact People. Podľa informácií denníka HOSPODÁRSKE NOVINY by pre Mercedes mali v Prešove a Košiciach šiť kožené sedadlá a poťahy do najnovšieho luxusného auta triedy S.
Začať pracovať by mali najneskôr v júni. Ide o firmy Howe, Faurecia a Lear Corporation Seating. Zatiaľ čo prvé dve firmy už majú svoje zmluvy isté, pri objednávke pre poslednú ešte nepadlo konečné slovo. 
V hre okrem prešovskej pobočky Lear je aj jej poľská kolegyňa. Howe a Faurecia majú už dnes rokovať s košickým úradom práce. Podľa jeho hovorcu Igora Jakeša budú diskutovať aj o nových pracovných miestach. "Zatiaľ nemáme informácie o tom, že by firmy mali prijímať ľudí," povedal. Denník kontaktoval aj vybrané firmy, bližšie informácie sa mu od nich do stredy 13. marca získať nepodarilo. 
 

Vyberte región